jueves, 5 de marzo de 2009

El PP d’Alella sol•licitarà la dimissió del Regidor de Governació, Josep Mª Serés



NOTA DE PREMSA


Davant les irregularitats en la contractació i gestió d'una camera de control semafòric a Alella i el comportament del regidor socialista.

5 març 2009.- Javier Berzosa, Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Alella, sol·licitarà avui, la convocatòria d'un Ple Extraordinari per a demanar la dimissió del Regidor de Governació, Josep Mª Serés (PSC), davant les irregularitats produïdes en l'adjudicació, contractació, gestió, manteniment i incoació de procediments sancionadors de la camera de control semafòric instal·lada en la Rambla Àngel Guimerà d'Alella.

En aquest sentit el regidor Popular ha recordat que “en el Ple del passat dijous ERC-LG i PSC van rebutjar la proposta de petició de compareixença en sessió de control del Regidor de Governació per a donar explicacions en relació a la camera. No obstant això, en el torn de precs i preguntes, ni el Regidor ni l'Alcalde van poder justificar l'adequació a la legalitat de les irregularitats que des del Partit Popular es venien denunciant”.

Entre aquestes presumptes irregularitats Berzosa ha explicat i segons respostes del govern, “es podria qüestionar l'adequació del procediment d’adjudicació del contracte per a la instal·lació, gestió i manteniment de la camera, fet mitjançant decret d'Alcaldia en favor de l'empresa ECOPS, a l’establert per la Llei de Contractes de les Administracions públiques que obliguen a realitzar un concurs públic”.

Segons Berzosa “tampoc van justificar el perquè a l'octubre passat, amb la camera ja en funcionament, s'autoritzés la cessió del contracte en favor d'una empresa, WITARTEC TECNOLOGIA DE SEGURETAT VIAL SLNE, el naixement de la qual en el Registre Mercantil es produïa després, i sense experiència en el servei pel qual la hi contracta”.

“Ara- explica el regidor Popular- l'Ajuntament ha decidit rescindir aquest contracte i desinstal·lar la camera, ja que , tal i com van dir des del PP el titular del vial en el qual es va instal·lar la camera, el BP-5002, és propietat de la Generalitat i en l'expedient no consta l'informe previ favorable que exigeix la Llei de Carreteres, contràriament a la versió anterior que mantenia el regidor responsable, qui va dir que la titularitat era municipal i que no havien de demanar permís a cap administració. D’altre banda tampoc s'ha creat el fitxer preceptiu en l'Agència de Protecció de Dades per la captació d'imatges i dades personals per una camera de videoenregistrament”.

Tanmateix Berzosa també qüestiona l'adequació a la legislació vigent de la resolució adoptada pel Regidor i l'Alcalde de no tramitar la privació de punts a aquells conductors infractors que paguin ràpidament la seva multa abans del 28 de febrer, malgrat l'obligatorietat legal, ja que “no donarien coneixement a Trànsit dels procediments perquè no els llevessin els punts” (segons resposta de govern). Tant el Regidor com l'Alcalde es van emparar en que “molts altres municipis tampoc apliquen la llei”.

En aquest sentit el regidor Popular ha explicat que la camera ha provocat en menys de dos mesos de funcionament, més de 3.500 procediments sancionadors que duen aparellada una sanció econòmica de 175 euros i la privació de quatre punts del permís de conducció. En opinió del Partit Popular “poden haver indicis que de la Regiduría de governació s'han pogut prendre decisions arbitràries amb un únic afany recordatori”. Tanmateix Berzosa ha explicat que “en els últims mesos s'han incrementat el nombre de procediments sancionadors per part de la Policia Local d'Alella. Així en l'any 2007 es van tramitar 2.700 denúncies per infraccions al Reglament de Circulació i Seguretat Vial, en l'any 2008 es van incrementar fins a 6.400. Des de l’inici de l’any ja s'han tramitat 560 denúncies.

Però per Berzosa el que és més “inadmissible e intolerable” es que per exigir el compliment de la Llei per part de l’equip de govern el Regidor de Governació li respongués públicament que "manaré multar als teus veïns per estacionar damunt de la vorera i els faré saber que se'ls multa per les teves exigències de legalitat".

En opinió del regidor Popular "aquesta manera d’exercir l’autoritat és totalment reprovable i l'Alcalde, ha de procedir al seu cessament immediat ". Per això, el PPC, juntament amb CIU, sol·licita la dimissió del Regidor de Governació amb caràcter urgent i immediat.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Estic cada dia més indignat amb els nostres representants al govern d'Alella.
Em sembla lamentable que un regidor del nostre poble vagi fent amenaces als regidors de la oposició.
Més greu és, quan aquestes amenaces són una realitat i d'un dia per un altre apareix la policia local a multar a cotxes que durant més de 14 anys MAI HAVIEN MULTAT!!!!
Sr SERËS DIMISIO!!!!!!!!!!

Bravo per la seva feina Sr Berzosa!!

Javier Berzosa dijo...

Con esto creo que queda contestada su pregunta en otro post. En el pleno pasado la poravoz de CiU le exigió al Sr. Serés que me pidiera públicas disculpas por esas palabras (enviar a la policía a multar a mis vecinos de Can Sors) y no sólo no hubo disculpas sino todo lo contrario. La dimisión es lo mínimo que, por verguenza democrática, podría hacer un representante político con responsabilidad. Gracias por su aliento.