miércoles, 30 de mayo de 2012

De luchadores antifascistas o cuando la intolerancia abre la puerta a “eliminaciones” varias

El pasado 4 de mayo el Regidor de Juventud y Deporte (ERC), Marc Almendro Campillo, publicó en su perfil de FB, y en el mío, lo siguiente: “Hi ha gent que no té problemes a l'hora de parlar. Hi ha gent que no coneix aquella dita àrab que diu "ets esclau de les teves paraules i amo dels teus silencis". Altres simplement són uns feixistes i aquest és el cas del regidor del PP d'Alella que s'atreveix a escriure al Full, parlant de l'Homenatge a la República organitzat per l'Ajuntament d'Alella, "eso sí, cada 14 de abril sigue homenajeando a un régimen que acabó con la vida de muchos españoles". Com diria Sòfocles "Javier Berzosa, calla. Molts avantatges té el silenci".”. Después, hubo comentarios en los que se instaba a echar a los “fascistas” de Alella, se me trataba de “personajillo”, “estúpido”…lindezas varias nacidas del respeto y la educación. La preocupación reside en concretar el tipo de eliminación que pretenden algunos de quienes no piensan igual. Si “sólo” pretendieran una eliminación intelectual sería algo reprobable, totalitario y “fascista”, En democracia y libertad nadie puede matar a las ideas. Si las eliminaciones pretendidas fueren físicas estaríamos ante un escenario idéntico al que se produjo justamente durante el régimen republicano. El 21 de julio de 1936, mediante un Decreto, la Generalitat, presidida por Companys, creó el Comité Central de Milicias Antifascistas que abrió la puerta a las milicias armadas de ERC, entre otros, a cárceles privadas, detenciones ilegales, ejecuciones sin juicios. Los asesinados eran, principalmente, empresarios, militares retirados, nobles, intelectuales, sacerdotes, católicos… Acusados burdamente de “fascistas” eran asesinados sin control legal alguno pero desde la legalidad republicana revolucionaria. En menos de 3 meses de actividad de los antifascistas fueron asesinados unos 5.000 ciudadanos que no pensaban igual. Explicar la verdad no puede ser objeto de castigo. La verdad de lo que ocurrió durante el régimen de la segunda República en el periodo de guerra es conocida gracias a los testimonios de quienes sobrevivieron a las torturas y a las checas. Sus responsables nunca han perdido perdón a sus víctimas. Si la represión franquista denunciada por los republicanos es reprobable, no puede serlo menos la represión republicana. Cualquier víctima merece el mismo respeto y duelo. Aunque le moleste al regidor de ERC.
(Artículo revista municipal El Full, junio 2012)

viernes, 18 de mayo de 2012

ALELLA: La "tolerancia" de algunos "demócratas"

El pasado 4 de mayo, a las 12.12 horas, el regidor de ERC en el Ayuntamiento de Alella Marc Almendro Campillo se explayó injuriándome públicamente en su muro de FB, además de en el mío.
El autor:
Marc Almendro



A continuación transcribo la totalidad de la publicación y los comentarios realizados por terceras personas. Sólo faltan dos realizados por la pareja del alcalde republicano que fueron eliminados.
SR. MARC ALMENDRO I CAMPILLO (ERC+SxA)
Regidor de les àrees de Joventut i Esports.
A/e: almendrocm@alella.cat
 
Hi ha gent que no té problemes a l'hora de parlar. Hi ha gent que no coneix aquella dita àrab que diu "ets esclau de les teves paraules i amo dels teus silencis". Altres simplement són uns feixistes i aquest és el cas del regidor del PP d'Alella que s'atreveix a escriure al Full, parlant de l'Homenatge a la República organitzat per l'Ajuntament d'Alella, "eso sí, cada 14 de abril sigue homenajeando a un régimen que acabó con la vida de muchos españoles". Com diria Sòfocles "Javier Berzosa, calla. Molts avantatges té el silenci".
Ver traducción
· · · 4 de mayo a la(s) 12:12 ·




Laia Borràs Planas FORA FEIXISTES DEL NOSTRE POBLE!!!!!
4 de mayo a la(s) 12:18 a través de móvil · · 4

  • Albert Gaspà tot i que en realitat acabem sent còmplices dels silencis i responsables, que no esclaus, de les nostres paraules. i aqui ell és complice dels silencis del seu partit quan no han condemnat mai el Franquisme i sovint obliden que es van posicionar contra la constitució que quan els hi va bé tant defensen.

    4 de mayo a la(s) 12:20 ·

  • Marc Almendro Campillo Només afegir que a Alemanya negar l'Holocaust és delicte. A Espanya el dictador va morir al llit, el sucessor de Franco continua com a cap d'Estat (això sí, compaginant-ho amb la caça d'elefants), no s'han il·legalitzat cap partit feixista (fins el punt que ara mateix governen a la majoria de llocs) i encara hi ha alguns que s'atreveixen a justificar el genocidi que van fer els colpistes? Quin fàstic

    4 de mayo a la(s) 12:21 · · 10

  • Jou Garganté Serra En part estic d'acord, però que el silenci té avantatges, potser si però el silenci per a mi molts cops és de covards! i potser el berzosa es pren la política com un joc, en que mou fils i això el fa sentir viu!! dient estupideses...però no crec que tingui res a veure amb el silenci

    4 de mayo a la(s) 12:27 · · 3

  • Marc Pou Alsius Certament , els milicians republicans van executar a moltisimes persones. Que te de dolent acceptar que a la guerra civil es varen cometre atrocitats per totes bandes? M'haig de posicionar? De cap manera! La meva avia t'en pot explicar moltes d'aquestes. A tot el carrer on vivia de Blanes els rojos van matar a dit. Per no parlar dels capellans, que varen ser executats sense perdo. Una cosa no treu l altre. Vosaltres mateixos sou els que poseu cantics comunistes a les vostres festes "populars"( amb diner public) que son himne d'autentics exterminis, i ho feu amb moolta calma. Sou l'altre cara de la moneda. I us feu dir reprimits, o oprimits. Vosaltres feu servir el gel per anular el foc. Mira un foc! el congelare! I despres tenim fred.De punta a punta. El sentit comu no hi enten ni de punys al aire ni de braçós en alt, aixi de clar. I vosaltres sou l'altre cara de la moneda. La que ara esta de moda per cert Abans estava de moda ser un guardia civil i ara ser un roig abertzale. Uns son uns derechoides que s'oloren des d aqui i vosaltres sou uns abertzales de collons. ja en som alguns els que n estem una mica cansats de PP's,Jerkis, falanges Bildus i totes aquestes putes merdes, claus per aquest sistema capitalista nauseabund. Quin teatre...
    4 de mayo a la(s) 14:14 · · 2

  • Clio Almansa Vergonya men fa que existeixin encara personas tan repugnants com un facha! I marc, sort en tenim ara de poder dir el que pensem sense que ens fotin un tret al cap!

    4 de mayo a la(s) 14:22 a través de móvil ·

  • Marc Pou Alsius Pero els trets al cap no nomes son producte del feixisme. El comunisme i les esquerres en tenen bona practica tambe.El que pasa que nomes s'en parla d'uns sempre.Pero aqui no s'en salva ni un.
    4 de mayo a la(s) 14:24 · · 1

  • Marc Almendro Campillo Marc, com sempre en aquests temes, crec que perds el nord i no tens ni idea de què aprles (o pitjor, estem a anys lluny de posar-nos d'acord).
    En primer lloc, aclareix-me una cosa, jo què sóc? Un "roig abertzale" un comunista" o què? No crec que hagis de ser tu que em vinguis a classificar a mi (perquè ni jo mateix em sabria classificar), però en qualsevol cas tinc molt clar que sóc un republicà d'esquerres i independentista, però profundament democràtic i contrari a la violència. Així doncs, et demano sis plau que no t'atreveixis a comparar-me amb un feixista.
    Segon lloc, certament, en una guerra es cometen molts crims a totes bandes, ara bé hi ha dues coses que cal remarcar per posar ordre i justícia. A) Quan parlem de la guerra civil espanyola, tinguem en compte que hi havia un govern legítim escollit a les urnes (republicans) i una part formada per militars que van donar un cop d'estat. B) Que en el cantó republicà es cometessin crims és cert, però fora de l'ordre legal i en cap cas comesos pels dirigents polítics. En canvi, el cantó franquista i colpista van cometre aquests crims orquestrats pels dirigents i es van prolongar 40 anys. A més, t'he de recordar que a Franco el recolzava Hitler? Potser això et diu alguna cosa més.
    En darrer lloc, si estàs "una mica cansat de PP's", perquè vas a les seves llistes a les eleccions municipasl?

    4 de mayo a la(s) 14:25 · · 5

  • Marc Almendro Campillo Per cert, et demanaria també que retiris o aclareixis això dels himnes comunistes a festes pagades en diner públic, perquè a part d'intentar insinuar quelcom, crec que està fora de lloc.

    4 de mayo a la(s) 14:27 · · 1

  • Clio Almansa Cert! El pare de la meva avia va haver de defendres posantse al mateix nivell que els faches. Cert, ell va haver d'amagarse, refugiarse a frança perque era roig , català... Per aixo el volien matar! Es clar si et condemnen a mort nomes per ser, havies de defendret. Ami mhaguessin afosellat segur.

    4 de mayo a la(s) 14:27 a través de móvil · · 1

  • Clio Almansa Marc Pou sento vergonya per tu. Desde el respecte eh, pero No entenc com pots pensar així.

    4 de mayo a la(s) 14:32 a través de móvil ·

  • Clio Almansa VISCA CATALUNYA! VISCA EL CATALÀ! I TAN DE BO AL MEU DNI ALGUN DIA POSI CATALUNYA! NO TINC RES A VEURE AMB ELS ESPANYOLS.

    4 de mayo a la(s) 14:34 a través de móvil ·

  • Jou Garganté Serra VISCA CATALUNYA LLIUREEEEEEEEEE!!!!!!!!!
    4 de mayo a la(s) 14:37 · · 2

  • Marc Pou Alsius Començem pel final aquesta vegada : Vaig anar a les llistes municipals del PP perque s 'em va ofertar la posibilitat, i ho vaig creure oportu. Ara be, El javier tenia clar que les meves idees disten MOLT de les d'un partit derechoide. Jo li vaig deixar clar el que hi havia, i vaig seguir.El PP em repugna. Ja t ho dic aqui. Crec amb la Republica Social Federal ( que cau moooolt lluny del PP). Aixi com a minim deixem clares les coses. Que ets tu? Doncs no ho se. Un noi respectuos d'esquerres com be dius.L'altra part: Republica . Si. legitim escollit a les urnes. Hitler. Feixisme. legitimament escollit a les urnes. Fi de la discusio en aquest aspecte: Les urnes no son la prova fiable. Ara no em posare a discutir coses d'historia. Nomes se que els milicians es van carregar a qui volien i mes, sense sentit. Per ser farmaceutics, capellans o el que fos. I en tinc exemples reals, com be dic, de la meva avia que va veure morir al carrer de casa seva a amics seus, amb 12 anys. Encara plora a dia d'avui quan ho explica.
    4 de mayo a la(s) 14:37 ·

  • Marc Pou Alsius Clio , dius que sents vergonya per mi. Dius que penso "aixi". Em faries el favor d'explicarme com penso?
    4 de mayo a la(s) 14:38 ·

  • Jou Garganté Serra sense violència, sinó amb autoestima que està guanyant el poble català després d'haver estat oprimida " de diferents maneres!", amb moltes raons i no només l'econòmica....VISCA CATALUNYA LLIUUUUREEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!

    4 de mayo a la(s) 14:39 · · 2

  • Clio Almansa Llegeixte! O si la meva avia tambe plora perque per conseguir un puti tros de pa i llet en pols havia d'anar a cantar " cara el sol" al parc de can godó de teià... Per exemple.

    4 de mayo a la(s) 14:41 a través de móvil ·

  • Clio Almansa I saps perque? Per ser filla dun roig... Dun treballador com molts, un pre de familia....

    4 de mayo a la(s) 14:42 a través de móvil ·

  • Marc Pou Alsius Llavors..si la teva avia plora per unes atrocitats i la meva per unes altres...no es mes correcte condemnar a les dos tipus de violencia? les d'un canto i les d'un altre? Saps per que van matar al noi del carrer de l''esperança Clio? ho saps? Perque el seu germa era capella i el seu pare era notari. Que et sembla?
    4 de mayo a la(s) 14:44 · · 1

  • Clio Almansa Els rics ( no tots pero en general de dretes) volien acabar amb els pobres ( generalment desquerras).... Perque? Una llista infinita teb podria dir... Encara q tu suposo q deus saberl pq. Nosaltres ens haviem de defendre, lluitar per els nostres drets, i com que no existia el raonament, tots al carrer a matar. Jo estic totalment en contra de la violencia, y estic segura que per el que habra viscut la teva familia pensas aixi. Tots van patiru seu..... Doncs suposo q el van matar pk tenien poder. I si no tenies poder abans erets un merda i et mataven.

    4 de mayo a la(s) 14:50 a través de móvil ·

  • Clio Almansa Perdo per no escriure be estic am el mb
    4 de mayo a la(s) 14:52 a través de móvil · · 1

  • Marc Pou Alsius El van matar per tenir un familiar capella. Com a ell, moltisims mes. Ni poder ni hosties. A la meva familia hi ha hagut represalitats per la Segona Republica i exilitats per culpa de la dictadura Franquista. Si, pero aixo penso aixi. Per aixo se el que van fer ambdues parts. Te, Clio aqui tens una bona imatge dels teus amics lluitant per la "democracia d'esquerres" http://www.facebook.com/photo.php?fbid=501912362011&set=a.373522597011.155397.373480367011&type=3&theater

    Ara no cal que em fiquis imatges dels afusallaments de Franco. Els odio. I ja m'els conec.

    ALMENDRALEJO. BADAJOZ.

    Ante la llegada de las tropas liberadoras a la provincia..., los "amantes de la libertad y la democracia" asesinaron a todos los presos de dicha localidad, el sistema utilizado, sadico y cruel, para ello, fue el de crucificarlos a la pared y despues de verter gasolina en el suelo quemarlos vivos.
    La foto muestra las marcas dejadas, por los cuerpos calcinados, en los muros de la prisión.
    Los nombres, abajo relacionados, son los CAIDOS de dicha localidad.

    Juan Alcántara Alcántara
    Manuel Máximo Alvarez García
    Juan Pedro Arias Merchán
    Guillermo Barroso Alvarez
    Miguel Bordallo Vicioso
    Francisco Cabezas Gallardo
    José Cano Gómez
    Domingo García Vélez
    Manuel González Dorado
    Manuel González González
    Manuel González Ojeda
    Manuel Guillén Ramos
    José Jiménez Marcos
    Juan Limón Barrero
    Antonio López Cabezas
    José López Cabezas
    Pedro López Cabezas
    Angel López Crespo
    Agustín López Navarrete
    Francisco Mejías Barrientos
    Antonio Merino Garrido
    Saturnino Merino Garrido
    Javier Merino Martínez
    Manuel Nieto Marín
    Antonio Santos Alcañiz
    José Terrón Vargas
    Miguel Villena Ballesteros

    PRESENTES.
    Ver más

    Fotos de los CAIDOS.CAIDOS POR DIOS y POR ESPAÑA. ¡¡PRESENTES!!.

    4 de mayo a la(s) 14:58 ·

  • Jou Garganté Serra Una guerra civil és el pitjor que li pot passar a un poble...si ens posem a mirar cada un dels nostres abanpassats en trobarem segur uns quants que hi van participar d'una manera o d'una altra...tot i així, el que menys em preocupa ara ( tot i que em fa llàstima) és el passat, tenim prous problemes per anar omplint el full d'aquestes coses, sigui qui sigui. Ara bé no em sorpren la intervenció del Berzosa, segueix la linia de sus compañeros, aquesta linia és la següent : me tiro al critiqueo, dirijo la atencion en los otros, tengo soluciones para todo, no se que coño pasa en este pueblo y por eso saco el discurso de mi carpeta que habla sobre ...y luego ...ay!!!! luego! jajajajaja perdó però és que mínim esforç cap aquesta penya!! Respecte i prou! Una abraçada per tots i que passeu bona tarda!! a per cert i VISCA CATALUNYA LLIURE!

    4 de mayo a la(s) 15:06 · · 1

  • Marc Pou Alsius Vaig a dinar. ja respondre despres, si s'escau. Salut pau i republica.
    4 de mayo a la(s) 15:08 ·

  • Clio Almansa Jou ami si que em precupa el passat, perquè gràcies aquest maravellos passat hi ha aquest present....

    4 de mayo a la(s) 16:04 ·

  • Clio Almansa Marc Pou Si no vols que et fiqui imatges dels afusallaments de Franco tampoc cal que me'n fiquis tu que jo també em conec. Esta clar que no estic gens d'acord amb afusellar a un home per tenir un familiar capella. Aquí va pecar tot quiski. Però no em d'oblidar del perquè va existir aquesta guerra, i per que va haver una revolta per part dels d'esquerres. Revolta perquè no et deixaven parlar el català, perquè no es podia consentir que una colla de guardia civils borrachos fessin que cantessis del perqué si la banda sonora de "cara el sol", revolta perquè en mig del cinema tallaven la pelicula i tot cristu havia de cantar i si no ho feies o no te la savies tenies dos opcions o raparte al cero i semblar un malalt o veure algo que et fes anar de cagaleras durant una semana, revolta per la llibertat d'expressió, revolta contra els que t'afussellaven només per un "xivatasu" del veí dient de que t'avies reunit amb més de 4 persones a casa i estaves preparant un atentat, revolta contra els faches perque si portaves un fular de color lila ja volia dir que eres un terrorista, revolta perquè no hi havia igualtat de condicions, revolta contra tots aquells que tenien poder que eren els que desidien... i resulta ser que els que tenien poder eren els capellans, els notaris, els grans empresaris.... no tots es clar, però... A més a més Franco i Hitler eran molt amiguets... i ja saps la carrera que té el senyor hitler no? visc alemania i els alemans no en volen ni parlar, vergonya i vergonya senten.... Tan de bó res de tot això no hagués passat, tan de bó. Però esta clar que si he d'estar alguna banda sóc 100% antifeixista.

    4 de mayo a la(s) 16:07 ·

  • Marc Pou Alsius Vergonya haurien de sentir els Americans i els "aliats" o els "bons" d'exterminar palestins avui en dia, de crear Estats falsos com Isra-hell, De les bombes atomiques de japo i de les atrocitats del capitalisme sionista que patim actualment.
    4 de mayo a la(s) 16:19 · · 1

  • Marc Pou Alsius Gemma. Es curios com les esquerres ( o el pensament majoritari manipulat) sempre maltracta als demes com a inferiors ..com a fatxes...com a poc llestos.Que tothom pensi el que vulgui, sempre i quan no em foti a mi..no? Tipic. Forma part de les vostres politiques de disgregacio. Se el que soc. Se el que penso. I cap persona com tu em dira el que haig de pensar. I , sobretot, molt important: cap persona com tu...es a dir..sobretot cap persona com tu m'anira de superior i amb aquest to repelent que has gastat.
    4 de mayo a la(s) 17:26 ·

  • Clio Almansa no cal que ens enfadem ara! jo amb tot el que he dit espero no haver ofès a ningú! PEACE

    4 de mayo a la(s) 17:34 · · 1

  • Isaac Compaño Sabater Aquí ja no hi ha guerres amb armes,i això ens ha fet aprendre dels errors, m’ encanta el tarannà del senyor Berzosa i del seu partit, sisplau que segueixin així des dels municipis, generalitat i govern central. Nosaltres seguirem treballant en la conscienciació nacional i farem pedagogia a la població per canviar un present cada cop més lliure culturalment,socialment i políticament. Seguiu així els del PP que ens esteu aplanant el terreny cada dia més i l' independentisme puja com l' escuma. Visca Catalunya lliure !!! INDEPENDÈNCIA !!!!

    4 de mayo a la(s) 17:42 · · 4

  • Albert Gaspà i un altre cop la guerra civil i l'acció dels comunistes i els anarquistes serveixen per relativitzar 40 anys de dictadura i camps de concentració i per desviar el fet que la dreta ens està colant un cop d'estat des de la generalitat i el govern central robant el nostre benestar en benefici d'empresaris amiguetes....magnífic

    4 de mayo a la(s) 20:05 · · 3

  • Andreu Porta Clota Ignorància històrica!!! Qui va acabar amb la legalitat vigent i va provocar un enfrontament van ser els FEIXISTES !!!!!

    4 de mayo a la(s) 23:41 · · 1

  • Javier Berzosa Vaya...la "señora" alcaldesa (Gemma Ayza) si parece ser esclava de sus palabras y, después de sus descalificaciones e insultos en éste hilo, ha decidido eliminar sus intervenciones. Por lo demás...sin comentarios.
    5 de mayo a la(s) 9:58 ·

  • Gemma Ayza Yo no he insultado a nadie, por una vez deja de faltar a la verdad.
    5 de mayo a la(s) 16:55 a través de móvil ·